Premis als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya

Bases, Jurats i Festa dels Millors Olis OVE

Millors OOVE

Premis als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya

BASES DELS PREMIS

Posar en relleu la qualitat de la vostra feina, fer conèixer i valorar la gran varietat i alta qualitat dels OOVE que elaboreu és l’objectiu d’aquests Premis als Millors Olis OVE de Catalunya


Redacció,1 de febrer de 2023.

BASES DEL CONCURS
Requisits.
Poden presentar-se al concurs els olis d’oliva verge extra (OOVE) provinents exclusivament de productors individuals, cooperatives i empreses productores, sempre que aquests olis estiguin registrats per a la venda sota una marca comercial.

Els OOVEs han de pertànyer a la campanya 2022/23 i cada empresa participant pot presentar una mostra diferent per tipus d’oli que produeixi; és a dir, poden optar al concurs diferents mostres d’un mateix productor sempre que es corresponguin amb diferents tipus d’olis ( fruitat verd, fruitat madur, monovarietal, cupatges, ecològics, aromatizats, etc.). Han de ser sempre mostres comercials que els consumidors poden adquirir, no mostres preparades expressament per a concurs.

PREMIS
En funció del full de valoració del jurat i de la procedència de l’oli (zona i varietat), s’establiran els premis següents en les diferents categories:
>> Millor OOVE de Catalunya, que serà aquell que obtingui més puntuació absoluta;
>> TOP10 OOVE Catalunya, els deu millors OOVE quant a puntuació absoluta;
>> TOP5 Millor Fruitat Verd;
>> TOP5 Millor Fruitat Madur;
>> Millor de cadascuna de les DOP d’Olis de Catalunya;
>> Millor Monovarietal (Arbequí, Empeltre, Argudell, Farga, Vera.…), sempre i quan per cada varietat hi hagi un mínim de 4 mostres diferents presentades i assoleixin una valoració mínima de Medalla de Bronze.;
>> TOP5 Millor Cupatge;
>> TOP5 Millor Producció Integrada
>> TOP5 Millor Producció Ecològica
>> TOP5 Millor Microproductor
>> TOP5 Millor Olis d’Oliva VE o Verge aromatitzats
>> Millor Productora de AOVE.
>> Millor Disseny d’Etiquetat i Packaging a les següents categories:
>> Millor Disseny Etiqueta Premium (segment gourmet),
>> Millor Disseny Packaging Premium (segment gourmet),
>> Millor Disseny Gamma Retail.

En les diferents categories, es diferenciaran els premiats en les categories de «Micro i Petits Productors» i «Grans Productors»Saber-ne més?
INSCRIPCIÓ i PROMOCIONS ALS PREMIS

UN JURAT PER SUMAR

UN JURAT PREMIUM
L’organització seleccionarà els que, segons criteri, són els/les millors experts per a la valoració organolèptica de les mostres, que compondran un jurat de nivell.
El Jurat estarà format de manera paritària per:
>> 1/3 de membres Tastadors/es professionals, amb preferència del Panel de Tast Oficial de Catalunya;
>> 1/3 de Cuinereres/es amb Estrella Michelin i caracteritzats per l’ús i promoció dels OOVE del país;
>> 1/3 de Sommeliers professionals amb reconeixement internacional i bons coneixedors del OOVE Catalans
Els OOVe, agrupats per tipus, seran tastats sempre per un equip paritari de 3 membres del jurat. Tast a cegues.

Tots els Olis que en les diferents taules de valoració assoleixin una puntuació mínima de 90 punts (Medalla d’Or), passaran a una valoració a part realitzada per la totalitat de membres del Jurat que establirà així la qualificació final. Tast a cegues.
>> Els Premis al Millor Disseny de Packaging comptaran amb un jurat especial format per 3 professionals de prestigi del màrqueting i del disseny.

Per facilitar la comprensió al consumidor final, cada oli acompanyarà la puntuació obtinguda amb la Medalla equivalent seguint la següent pauta:
>> 90 o més punts = Medalla d’Or
>> 80-89,99 punts = Medalla d’Argent
>> 70-79,99 punts = Medalla de Bronze

FESTA DELS PREMIS ALS MILLORS OLIS DE CATALUNYA

En paral·lel hi haurà un Showroom on els establiments inscrits podreu presentar directament els vostres olis als assistents.
GOURMENIALS organitza, recavant també el suport de les Institucions implicades (Generalitat, Diputacions, Consells Reguladors…), la FESTA DELS PREMIS a Barcelona capital el 31/05/2023.
La Festa i Lliurament dels Premis comptaran amb l’apadrinament d’un cuiner i una cuinera catalans amb reconegut prestigi internacional per tal de donar més rellevància mediàtica a l’acte. Igualment es convoca autoritats, representants dels Gremis i Escoles d’Hostaleria i Restauració, cuiners i sommeliers de cuina de qualitat, així com mitjans generalistes ( TV3, Rac1, La Vanguardia…).

Horaris:
>> Showroom dels productors : de 16.00 a 19.30h
>> Entrega de Premis: de 19.30 a 20.30h
>> Cloenda de l’acte: Aperitiu de tancament de 20.30-21h